Jednolodní obdélná stavba s půlkruhově zakončeným závěrem a sakristií na jižní straně postavena r. 1791, hranolová věž v Z průčelí pochází ze stavby staršího kostela. Konečná podoba z roku 1858. V roce 2013 byly zahájeny opravy omítek kostela. Před kostelem kamenný klasicistní kříž z roku 1782.
Kostel sv. Máří Magdaleny v Mladějovicích
© Pavel Vítek 01/2014
Graficke pismenko Mladějovice leží 7 km severozápadně od Šternberka a 10 km východně od Uničova. Kostel sv. Máří Magdalény se nachází nedaleko křižovatky u Restaurace Formanka. Jeho věž je nepřehlédnutelná dominanta obce. Za kostelem stojí Mladějovická lípa, stará asi 400 let.
1.4. 2014

popis

První písemná zmínka o Mladějovicích pochází z roku 1131. Pozdně barokní kostel sv. Máří Magdaleny byl vystavěn v letech 1791 - 1792. Věž však pochází ze stavby staršího kostela, který zde stával. Ta prošla přestavbou roku 1858, kdy dostala současnou podobu. Kostel je jednolodní podélná stavba, zakončená půlkruhovým kněžištěm. Na jižní straně se nachází podélná sakristie. Kostelní věž vystavěna na západní straně kostela. Podvěžím je veden hlavní