Moje místa 0
Pozdně secesní kostel postaven v roce 1912 z bílých cihel a železobetonu. Dvoulodní chrám s obdélným polokruhovitě ukončeným presbytářem a přístavkem sakristie. V interiéru se dochovala původní secesní výmalba. Hranolová věž je vysoká 32 m jsou v ní dva zvony od Rudolfa Manouška, z r. 1919 a 1929.
© Milan Caha 11/2010
Graficke pismenko Pozdně secesní kostel v obci Hnidousy byl postaven v roce 1912 z netradičního materiálu - bílých cihel a železobetonu. Pozemky na stavbu kostela darovali benediktini z břevnovského kláštera, financování zajistil spolek sv. Bonifáce. Kostel byl vysvěcen v roce 1913. Jedná se o dvoulodní chrám s obdélným polokruhovitě ukončeným presbytářem a přístavkem sakristie. V interiéru se zčásti dochovala původní secesní výmalba, zejména pod kůrem a na stropě hlavní lodi. Hranolová věž vysoká 32 m je přistavěna z boku kostela. Ve věži jsou zavěšeny dva zvony ze zvonařství Rudolfa Manouška, z roku 1919 a 1929.