Menší kaple neznámého stáří a určení se zvoničkou ve věžici v parku u náměstí, pravděpodobně na místě bývalého pramene. U ní krucifix z roku 1850 zhotovený nákladem Genoféfa Březiny.
© Ivo Rozehnal, 04/2014
Graficke pismenko Městečko Plumlov vyhledávané turisty a rekreanty nabízí zajímavý zámek s pozůstatky středověkého hradu, ubytování v autocampingu Žralok u Podhradského rybníka či nedalekou Plumlovskou přehradu. Jednou z památek v parku u hlavního náměstí, při počátku zelené turistické značky vedoucí přes masív Záhoří, je zajímavá kaple. Její umístění dává tušit, že u ní v minulosti býval pramen či studánka. Historie stavby vnáší otazníky a ani literatura není na informace štědrá. Snad zde byla prvotně prostá zvonička, neboť kaple je dnes malou zvonicí ukončena. Občas se na mapách uvádí zasvěcení sv. Antonínu, ale zřejmě jde o záměnu se sochou tohoto ...
Ivo Rozehnal - zdroj informací - Drobné sakrální stavby na Moravě - Prostějovsko /B.Outrata, 27.3. 2014