Hřbitov údajně založen před rokem 1673, doložen roku 1688, v letech 1753, 1806 a 1820 rozšiřován. Celkem na 500 deskových náhrobků barokního a klasicistního typu s hebrejskými, německými a českými nápisy z let 1700-1940, nejstarší čitelný náhrobek z roku 1700.
Graficke pismenko Vamberecký židovský hřbitov se nachází na severním okraji města. Můžeme se k němu dostat buď ulicí Jánovou - za železničním přejezdem se dáme úzkou uličkou mezi domy nahoru ke hřbitovu, nebo se sem můžeme dostat ulicí Vrabcovou, která nás dovede přímo ke vchodu do hřbitova.
Rodochrozit, 25.3. 2014

popis

Židovský hřbitov byl údajně založen před rokem 1673, doložen je až roku 1688. V letech 1753, 1806 a 1820 byl postupně rozšiřován. Korytem potoka je rozdělen na dvě části. Celková plocha cca 3557 m2. Nachází se zde přibližně 500 deskových náhrobků s hebrejskými, německými a českými nápisy z let 1700-1940, z nichž nejstarší čitelný dochovaný náhrobek pochází z roku 1700, většina náhrobků je ze 17. a 18. století. Jedná se o velmi cenný hřbitov s

Rodochrozit podle informační tabule ve městě, 25.3. 2014

židovské památky