Liběšický starý hřbitov pochází z 18. století, možná z roku 1776, a na ploše 0,3 ha se nachází mnoho většinou poškozených barokních a klasicistních náhrobků. Je obehnán rozpadající se opukovou zdí, zarostlý náletovými dřevinami a chátrá. Opuštěn zřejmě krátce po založení nového hřbitova r. 1897.
© Prudký Martin, 03/2014
Graficke pismenko Starý židovský hřbitov je nejlépe přístupný od svého křesťanského protějšku po polní cestě k jihu podél potoka k malému rybníku. Od něho je bílá zeď dobře viditelná. Návštěva má smysl pouze v období vegetačního klidu.
Prudký Martin, 16.3. 2014

historie

Starý židovský hřbitov v Liběšicích byl založen v 18. století, někdy je uváděno datum 1776, a na ploše 3 ha se nachází mnoho většinou poškozených barokních a klasicistních náhrobků. Jako většina starších hřbitovů leží na odlehlém místě ve svahu a je obehnán masivní opukovou zdí. Ta je poškozena a chátrá. Vstup byl patrně na severovýchodní straně od současné cesty a zde byla snad také márnice. Hřbitov je poškozený a zarostlý náletovými dřevinami,

Prudký Martin podle http://www.zidovskehrbitovy.wz.cz/, Staré židovské hřbitovy Čech a Moravy - P. Ehl, A. Pařík, J. Fiedler, 17.3. 2014