Terénní pozůstatky vodní tvrze čtvercového tvaru s částečně dochovaným venkovním valem v západní části vsi, severozápadně od č.p.4. První zmínka o Škodějovu je z roku 1388, kdy zde umírá Přibek. V roce 1406 je zmiňován Petr Šachovec ze Škodějova. Jan z Mikovic připojuje Škodějov k panství Sytový.
Graficke pismenko První zmínka o Škodějovu je z roku 1388, kdy se uvádí úmrtí Přibka. V roce 1406 je na Škodějovu uváděn Petr Šachovec ze Škodějova. Po něm je dalším uváděným majitelem Kyjata ze Zásady s manželkou Kateřinou. Po roce 1437 si Škodějov vyprosil na panovníkovi Kašpar Metodor ze Čtveřína. Jan z Mikovic připojuje Škodějov k Sytovému, které je následně připojeno k semilskému panství a krátce poté pravděpodobně zaniká. Statek Sytový byl připojen k Semilům a v 17. století je Škodějov jako součást panství Navarov připojen dělením k panství Jesenný. V 18. století patří k panství Semily. Na tvrzišti bylo nalezeno několik středověkých střepů a hrot šípu.
Petr Nožička , čerpáno z Encyklopedie českých tvrzí III., kol. autorů, Argo 2005, Hláska roč. IX, Klub Augusta Sedláčka, Plzeň 1998, 25.5. 2014

popis

Tvrziště čtvercového tvaru s délkou hrany 18 metrů ze zaoblenými hranami, v jihovýchodní části značně poničené, obklopené vodním příkopem (šířka 6–12 metrů), který byl napájen dnes již zaniklým rybníkem. Na vnější straně příkopu se nacházel val, na jihozápadní straně se nachází jeho pozůstatek. Na jižní a východní straně je hráz zaniklého rybníka. Na vlastní ploše tvrziště neexistují jakékoliv terénní náznaky zděných konstrukcí.
    Petr Nožička , čerpáno z Encyklopedie českých tvrzí III., kol. autorů, Argo 2005, 30.5. 2014