Židovský hřbitov pravděpodobně z konce 17. století. Nejstarší čitelný náhrobek z roku 1688. Užíván do roku 1942, kdy byli místní Židé odvlečeni do koncentračních táborů. Dochován cenný soubor barokních, klasicistních a novodobých náhrobků. Márnice z 19. století na konci 20. století rekonstruována.
© Milan Caha 03/2014
Graficke pismenko Kdy přesně byl židovský hřbitov ve Čkyni založen, není doloženo, pravděpodobně to bylo na konci 17. století. Nejstarší čitelný náhrobek je datován 1688. Užíván byl do roku 1942, kdy byli Židé z Čkyně a okolí odvlečeni do koncentračních táborů. Na hřbitově se dochoval cenný soubor barokních, klasicistních a novodobých náhrobků. Je zde dětské oddělení, na kterém mají náhrobky východní orientaci. Márnice z 19. století byla na konci 20. století rekonstruována.