Křížová cesta se sestává ze 14. zastavení s obrazy a zakončena je na vrcholu stoupání kapličkou. Pochází z 2. pol. 19. stol. Uprostřed kamenný kříž z roku 1867. Oprava křížové cesty proběhla r. 2011. Bohoslužby se zde konají vždy 14. září.
Křížová cesta v Mladějovicích
© Pavel Vítek 01/2014
Graficke pismenko Mladějovice leží 7 km severozápadně od Šternberka a 10 km Východně od Uničova. Křížovou cestu najdeme v jihovýchodní části obce. Dojdeme k ní z křižovatky u kostela jižním směrem, okolo Restaurace Formanka, asi 200 m směrem ke hřbitovu.

popis

První písemná zmínka o Mladějovicích pochází z roku 1131. Křížová cesta vznikla po polovině 19. století. Sestává ze 14. zastavení a je zakončena na vrcholu kopce malou kaplí. Každé zastavení představuje malá zděná kaplička s obrazem. Obrazy byly při opravě Křížové cesty v roce 2011 zamřížovány. Uprostřed Křížové cesty stojí kamenný kříž, pocházející z roku 1867. Již roku 1866 konali pruští vojáci na Křížové cestě vojenskou bohoslužbu. V