Moje místa 0
Novorománská obdélná kaple, vystavěná roku 1896 rodinou Zemanů, nedaleko jejich statku na rozhraní Kopřivnice a Příboru. Obdélná stavba s trojúhelným štítem, fasáda členěna lisenami prolomená po stranách půlkruhově zakončenými okny, v průčelí dveře zajištěné mříží
Zemanova kaple
© Jan P. Štěpánek 02/2014
Graficke pismenko Větší novorománská kaple, nazvaná podle svých zakladatelů jako Zemanova, stojící v polích mezi Kopřivnicí a Příborem, na okraji areálu staršího a rodinného statku Zemanů. Kolem kaple vede žlutá turistická značka i mezinárodní cyklostezka. Objekt samotný je sice nepřístupný, ale přes vstupní dveře lze do interiéru nahlédnout.

Kaple má podobu obdélné stavby, orientované štítovým průčelím k cestě. To završuje trojúhelný štít. Interiér kaple je přístupný přes větší dveře, zajištěné mříží. Boční dvojosé fronty prolamují půlkruhově zakončená okna. Novorománská fasáda kaple je členěna lizénami a v průčelí je doplněna ve štuku vyvedeným letopočtem 1896. Celek kryje keramická valbová střecha.