Secesní kaple sv. Jiří byla postavena roku 1900 na návsi vesnice, zmíněné poprvé jako majetek oseckého kláštera v roce 1207. Opravou prošla v nedávné době, 2010. Drobná obdélná plochostropá stavba s polygonálním závěrem a hranolovou vížkou v průčelí.
© Prudký Martin, 02/2014
Graficke pismenko Vesnice Mnichov je poprvé zmíněna jako zboží oseckého kláštera roku 1207. Staré osídlení potvrzuje i dispozice osídlení vsi. Parcely jsou úzké a dlouhé, s obytnými budovami v přední části. Není známo, zda již ve středověku měl Mnichov nějaký svatostánek ale je to pravděpodobné. Současná kaple sv. Jiří je secesní, z roku 1900, postavená na obdélném půdorysu s polygonálním závěrem. Vnitřní prostor je uzavřen plochým stropem. V roce 2010 byla opravena za peníze z rozpočtu obecního úřadu v Libčevsi a pomoci místních občanů. První mše zde byla sloužena 18. dubna 2014.
Mnichov patří do farnosti v Rané, ta je spravována excurrendo z farnosti v Postolopretech.
Prudký Martin podle http://www.libceves.cz/mistni-casti-obce-libceves/mnichov/ http://postoloprty.farnost.cz/blog/opravena-kaple-sv-jiri-v-mnichove-u-loun/ a Umělecké památky Čech - E. Poche, 8.2. 2014

není známo
     Louny  (LN)