Jednoduchá obdélníková kaple z 18. století byla zasvěcena čerstvě svatořečenému Janu Nepomuckému. Ve Strakonicích se roku 1718 udal zázrak připisovaný Janu Nepmuckému. Tehdy spadla pod led Rozálie Hodánková a Jan Nepomucký ji prý živou a zdravou zachránil před utonutím. Kaple byla nedávno opravena.
© Milan Caha 09/2012
Graficke pismenko Jednoduchá obdélníková kaple z 18. století byla zasvěcena čerstvě svatořečenému Janu Nepomuckému. Zasvěcení kaple nově svatořečenému světci právě ve Strakonicích není náhodné. Roku 1718 se zde udál jeden ze zázraků, které ke svatořečení Jana Nepomuckého vedly. V zimě toho roku spadla pod led místní dívka Rozálie Hodánková a Jan Nepomucký ji údajně zachránil živou a zdravou před utonutím. Kaple byla nedávno opravena. Stojí na křižovatce Radomyšlské a Šmidingerovy ulice.