Moje místa 0
Původně barokní kaple z r. 1693 byla r. 1701 rozšířena na trojlodní kostel s trojboce uzavřeným presbytářem a hranolovou věží. Dali jej vystavět Vratislavové z Mitrovic po koupi mirošovského panství v r. 1616. Byl několikrát opravován, zásadní úprava r. 1893. Kostel je památkově chráněn.
© Milan Caha 07/2013
Graficke pismenko Původně barokní kaple sv. Josefa z roku 1693 byla v roce 1701 rozšířena na trojlodní kostel s trojboce uzavřeným presbytářem a hranolovou věží. Dala jej vystavět rodina Vratislavů z Mitrovic, která získala mirošovské panství v roce 1616. V roce 1701 byla rodina povýšena do hraběcího stavu a při té příležitosti chtěla nově zřízený kostel využít jako rodinnou hrobku. Ve štítu v nice stojí socha sv. Josefa, na římse po stranách jsou umístěny další dvě sochy sv. Jana Nepomuckého a sv. Antonína. Stavba byla několikrát opravována, zásadní úprava proběhla v roce 1893. Kostel je památkově chráněn.