Patrový barokní městský obytný dům s obchodem postaven v polovině 18. století. Jeho prvním známým majitelem byl kupec Joachim Loewidt. V interiéru se dochovala neobvyklá černá kuchyně se dvěma oddělenými ohništi, která sloužila k oddělené přípravě mléčných a masitých jídel. Dnes penzion a vinárna.
© Milan Caha 07/2013
Graficke pismenko Patrový barokní městský obytný dům s obchodem byl postaven pravděpodobně v polovině 18. století. Jeho prvním známým majitelem byl kupec Joachim Loewidt, jak vypovídají dokumenty z let 1825 a 1826, nalezené při rekonstrukci objektu. Budova má mansardovou střechu a původní dvorní dřevěnou pavlač. V interiéru se dochovala neobvyklá černá kuchyně se dvěma oddělenými ohništi, která sloužila ke košer (oddělené) přípravě mléčných a masitých jídel. Svému původnímu účelu sloužil dům až do konce 2. světové války. Dnes slouží jako penzion a vinárna.
M.C. dle různých internetových zdrojů, 11.12. 2013

Plzeň-jih  (PJ)