Středně velká kaple bez výraznějších slohových znaků na čtvercovém půdorysu s trojúhelným závěrem, zasvěcená svatému Floriánovi, postavená před rokem 1783. Kaple byla opravena začátkem 20. stol. Nevhodné materiály břízolit a lepenka při opravě v roce 2008 nahrazeny omítkou a šindeli.
Kaple svatého Floriána v Řepištích
Kaplička stojí na Návsí, v místě křížení ulic Zemědělská a Selská. Ke kapli je možné dojít po zelené turistické značce.
MaM Kovářovi, E.H., 27.1. 2014

kaple sv. Floriána v Řepištích
    Kaple byla postavena nejpozději roku 1783. Přesná doba a okolnosti jejího vzniku nejsou známy. Ve 20. století byla opravena (pokryta lepenkou a břízolitem). Roku 2007 darovala rodina Matějkova (majitelé pozemku) kapličku obci. Rekonstrukce v roce 2008 nahradila materiály použité při předchozí opravě tradičnějším šindelem a omítkou. Kaple byla po rekonstrukci 3. května 2008 znovu vysvěcena. V nice ve štítě kapličky a uvnitř před oltářem stojí

MaM Kovářovi, 29.11. 2013

popis

Středně velká kaple, postavená před rokem 1783, bezslohová. Obloukový vstup, na lavicích na obou stranách jsou keramické sošky, které vyrobily místní děti. Ve štítě výklenek pro další, nad ním železný kříž. Šindelová střecha.

61-62 Ostravsko

Frýdek-Místek  (FM)