Pozdně románská polygonální kaple pravděpodobně z prvé poloviny 13. stol. Vystavěna z kamene z nedalekého zaniklého paláce velkomoravského velmože. Později v ní byla kostnice sloužící k uložení kostí ze zrušeného hřbitova u sv. Víta. Dnes je užívána jako zvonice, jsou v ní zvony z roku 1672 a 1838.
© Milan Caha 04/2013
Graficke pismenko Pozdně románská polygonální kaple byla vystavěna pravděpodobně v prvé polovině 13. století a podle jiných pramenů již ve druhé polovině 12. století. Postavena byla snad z materiálu, který pochází z nedalekého zchátralého paláce velkomoravského velmože. Později v ní byla kostnice, sloužila k uložení kostí ze zrušeného hřbitova kolem zaniklého staroměstského kostela sv. Víta. Dnes je kaple používána jako zvonice, jsou v ní zvony z roku 1672 a 1838.