Nízká zděná boží muka na čtvercovém půdorysu stojí při křižovatce silnic na Mikulov a Znojmo. Na vrcholu je kovový dvojramenný křížek. V prosklené nice je umístněn reliéf Nejsvětější Trojice. Boží muka nejsou datována, podle typu jsou snad z 19. století.
M.C., 5.11. 2013

Boží muka
    Typ drobné sakrální památky, která se v našich zemích začala objevovat již v gotice. Představují sloup, u kterého byl připoután a bičován před svojí popravou Ježíš Kristus. Ve 14. - 17. století měla nejčastěji podobu žulového nebo pískovcového sloupu, zakončeného lucernou s křížem na vrcholu. Ač se oblast od oblasti jejich podoba mírně lišila, základní součásti - patku či sokl, sloup či dřík a kapličku či lucernu měla vždy. Na sloupu či na patce

M.C. dle různých zdrojů, 5.11. 2013

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)