kaple sv. Jana Nepomuckého

Bahno, kaple nad Olešnou u Místeckého lesa
Zděná kaple s nedaleko stojícím kamenným křížem. Kryta břízolitem, s půlobloukovou vyvýšenou nikou a plechovou stříškou. Datum vzniku nejspíše mezi roky 1880-1940.
kaple Jana Nepomuckého Místek
Graficke pismenko Nenápadná kaple ztracená v polích u silnice z Místku na Palkovice pochází z konce 19. nebo začátku 20. století, protože na vojenských mapách z 80. let 19. století chybí a na mapách z 50. let 20. století naopak. Svým způsobem jde spíše o rozsáhlá boží muka, neboť malá nika za polorozpadlými dvířky sotva skýtá prostor pro oltář. Uvnitř jsou tři obrazy, Svaté rodiny, Anděla Strážného a čelní, podle zasvěcení svatému Janu Nepomuckému. Kaple je kryta břízolitem a plechovou, prorezlou stříškou. Nedaleko stojí rovněž mezi stromy na soukromém pozemku částečně za hromadou hlíny kamenný kříž s reliéfem Panny Marie a špatně čitelnými nápisy.