Moje místa 0
Kostel svatého Ducha je nejmladším šumperským kostelem. Postaven v letech 1993 – 1998 zásluhou početné řecké menšiny a centrem pravoslavné církve. Vysvěcen byl 27.6.1998. Ve zvonici postavené vedle kostela se nachází šest zvonů. Výbavu interiéru kostela tvoří převážně ikony.
© Ivo Rozehnal, 09/2014
Graficke pismenko Pravoslavný kostel sv. Ducha v Šumperku se nachází na ulici K. H. Máchy. Dojedeme k němu z náměstí Svobody, u hotelu Grand, na sever ulicí Šmeralovou. Jeho vzdálenost od centra města je asi 600 m (vzdušnou čarou) severovýchodním směrem a asi 700 m (vzdušnou čarou) severně od nádraží.

popis

Starokatolický či řeckokatolický, ale nověji pravoslavný kostel svatého Ducha je nejmladším šumperským kostelem. Byl vybudován v byzantském (řeckém) slohu s přispěním řecké pravoslavné církve. Postaven byl v letech 1993 – 1998. Zásluhu na jeho stavbě má kromě centra pravoslavné církve i početná řecká menšina žijící v Šumperku a okolí. Kostel byl vysvěcen 27.6.1998, slavnosti se mj. účastnil i řecký patriarcha z Istanbulu. Kopule chrámu