Moje místa 0
Zimní stadion Ivana Hlinky je významnou litvínovskou stavbou. Nenápadná sportovní hala stojí uprostřed domovní zástavby. Stadion byl postaven r. 1955, v průběhu času byl několikrát stavebně upravován, naposledy r. 2013. Od r. 2004 nese jméno po hokejovém hráči a trenérovi I. Hlinkovi.
Graficke pismenko Stadion je postaven uprostřed domovní zástavby z období druhé světové války v litvínovské čtvrti Osada. Z jihu je dostupný z tramvajové zastávky U Nudle.
Prudký Martin, 29.9. 2013

historie

Litvínovský Zimní stadion Ivana Hlinky sice není architektonickým skvostem, přesto ale je, spolu s unikátním Kolektivním domem (obytným domem/technickou památkou), nejvýznamnější stavbou tohoto malého severočeského města. Bez ledního hokeje by Litvínov nikdo neznal. Lední hokej hráli v Litvínově již mezi světovými válkami čeští sokolové, ale skutečného rozkvětu se dočkal až po válce. Dnešní klub vznikl 8. listopadu 1945 v Učňovských dílnách v

Prudký Martin podle Kapitoly z dějin litvínovského hokeje - J. Holý, Černá a žlutá - V. Novotný, www.hokej-litvinov.cz, 29.9. 2013