Moje místa 0
Synagoga postavena po polovině 18. století. V roce 1793 byla poškozena požárem a obnovena kolem roku 1810, upravena 1830. Bohoslužbám sloužila do 20. let 20. století. Za 2. sv. války zde byl sklad židovského majetku. R. 1990 opravena a 1994 v ní byla otevřena expozice dějin Židů v Kasejovicích.
© Milan Caha 07/2013
Graficke pismenko Barokní synagoga byla postavena v centru židovského sídelního okrsku po polovině 18. století. V roce 1793 byla poškozena požárem a obnovena byla až kolem roku 1810. Do současné podoby byla upravena o dvacet let později, kolem roku 1830. Svému původnímu účelu sloužila budova jen do 20. let 20. století. Poté zde byla umístěna soukromá sbírka historických a judaistických předmětů a dokumentů. Za 2. světové války zde byl skladován konfiskovaný židovský majetek, poté dlouhá léta budova chátrala. Až v roce 1990 byla opravena a v roce 1994 v ní byla otevřena expozice dějin Židů v Kasejovicích a okolí. V interiéru se dochoval svatostánek z 19. století a část výzdoby velkého sálu.