Židovský hřbitov založený v polovině 17. století, první písemná zmínka o něm je z roku 1669. Nejstarší dochovaný náhrobek je z roku 1710. Používán do poloviny 20. století židovskou komunitou z širokého okolí (např. z obcí Blatná, Sedlice, Nepomuk). Na ploše 3086 m2 se dochovalo cca 350 náhrobků.
© Milan Caha 07/2013
Židovský hřbitov v Kasejovicích byl založen v polovině 17. století, první písemná zmínka o něm je z roku 1669. Nejstarší dochovaný náhrobek je z roku 1710. Rozloha hřbitova byla postupně zvětšována - nejprve v 18. století, dále pak v letech 1808 a 1855. Používán byl do poloviny 20. století židovskou komunitou z širokého okolí (např, z obcí Blatná, Sedlice, Nepomuk, Žinkovy, Mladý a Starý Smolivec). Na ploše 3086 m2 se dochovalo cca 350 náhrobků od počátku 18. století do první poloviny 20. století. Na hřbitov se vchází torzem márnice, sousední domek hrobníka byl přestavěn a slouží k bydlení.