Přírodní památka východně od obce Koštice. Důvodem ochrany jsou společenstva subhalofilních rostlin na podmáčených a rozvolněných stanovištích zaplavovaných luk s výskytem nejpočetnější populace ostřice černoklasé a dalších vzácných druhů.
Graficke pismenko Koštice je přírodní památka ev. č. 1181 východně od obce Koštice v okrese Louny. Důvodem ochrany jsou společenstva subhalofilních rostlin na podmáčených a rozvolněných stanovištích zaplavovaných luk s výskytem nejpočetnější populace ostřice černoklasé v Čechách a dalších vzácných druhů.
zdroj: wikipedia Koštice (přírodní památka), 17.9. 2013

historie

Zamokřená louka mezi silnicí Koštice - Křesín a železniční tratí na levé straně u silnice za železničním přejezdem poblíž nádraží v Košticích na hranici okresů Louny a Litoměřice. Veřejnosti je vstup do chráněného území povolen jen po přístupové cestě. Vlastníci a uživatelé pozemků, na kterých byla přírodní památka "Koštice" zřízena, mohou do území vstupovat i mimo cesty. Jsou však povinni strpět omezení stanovená podmínkami ochrany. Není zde

přírodní scenerie
     Louny  (LN)