Moje místa 0
Pozdně barokní kaple sv. Antonína Paduánského byla postavena roku 1790 na místě pův. dřevěné zvonice na připomenutí krupobití, které zničilo 13. června r. 1789 celou úrodu. Od té doby se zde vždy 13. června slavily slavnosti. Kaple stojí na návsi vedle požární nádrže.
© Prudký Martin, 09/2013
Graficke pismenko Pozdně barokní kaple sv. Antonína Paduánského byla postavena uprostřed návsi roku 1790 na místě původní dřevěné zvonice. Byla postavena na připomenutí katastrofálního krupobití, které 13. června 1789 zničilo i veškerou okolní úrodu. Od té doby se zde každoročně konaly 13. června slavnosti a následující neděle se slavila jako tzv. „polní den“.
Vesnice je ale mnohem starší, některé archeologické nálezy datují osídlení až do mladší doby kamenné. První písemná zpráva je z roku 1392, kdy ji vlastnil Fremut z Černoce. V této době ve vsi stávala tvrz, jejíž zbytky byly patrné ještě roku 1834.
Kaple dnes není využívána k bohoslužbám.