Kaple sv. Václava byla postavena roku 1802. Obdélná kaple s konvexně vypouklými bočními fasádami a hladkým průčelím, s obdélným vchodem a trojúhelníkovým štítem, s věžičkou. Kaplička je křížově zaklenutá.
Želevice je malá vesnice, část obce Koštice v okrese Louny. Nachází se asi 1 km na jihovýchod od Koštic.
František Kinař , 1.9. 2013

historie

První zmínka o obci Želevice se objevuje roku 1226, kdy se zmiňuje Petr ze Želevic. Kaple sv. Václava byla postavena roku 1802.
    E.H. podle http://mesta.obce.cz; Umělecké památky Čech 4., E. Poche a kol., Academia r. 1982, 22.9. 2013

popis

Obdélná kaple s konvexně prohnutými bočními fasádami a hladkým průčelím, s věžičkou. Kaple má jednoduchý obdélný vchod a trojúhelníkový štít. Je křížově zaklenutá.
    E.H. podle Umělecké památky Čech 4., E. Poche a kol., Academia r. 1982, 22.9. 2013