Pozdně barokní špýchar byl postaven v polovině 18. století. Od roku 1958 patří mezi chráněné nemovité památky ČR. Obdélná stavba z opukového zdiva se zaoblenými nárožími zaujme svými štíty s volutovými křídly a s trojúhelníkovými vrcholy.
Vesnice Brníkov spadá pod obec Mšené-lázně. Leží asi 3,5 km na severozápad od Mšeného. Kolem špýcharu prochází zelená turistická značka.
František Kinař, E.H., 31.8. 2013

E.H. podle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech 1., Academia 1977; http://monumnet.npu.cz, 17.12. 2013

popis

Barokní špýchar obdélného půdorysu má štíty s volutovými křídly a s trojúhelníkovými vrcholy, budova má zaoblená nároží. Na jižním boku s patrovou římsou, vzdutou do štítku. Je postaven z opukového zdiva.
    E.H. podle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech 1., Academia 1977; http://brnikov.webnode.cz, 17.12. 2013

Litoměřice  (LT)
    Brníkov