Obdélná kaple s půlválcovým závěrem a předsíní v průčelí byla postavena před rokem 1906. Od poloviny 20. století nesloužila původnímu účelu a postupně velmi zchátrala. Roku 2010 byla kaplička opravena díky nadšení obyvatel z Vojnic a Koštic za podpory OÚ.
Kaple je otevřená každý den - je do ní možné nahlížet přes mříže. O svátcích bývá interiér osvětlený.

historie

První zmínka o obci Vojnice pochází z roku 1226, kdy byla bratry Častolovem a Jindřichem ze Žitavy prodána premonstrátskému klášteru v Doksanech. Kaple sv. Anděla strážce byla postavena před rokem 1906. V 2. polovině 20. století, kdy nesloužila původnímu účelu (byla využívána i pro potřeby JZD), kaple postupně velmi zchátrala. Roku 2010 byla kaplička opravena díky nadšení obyvatel z Vojnic a Koštic za podpory OÚ.

popis

Kaple obdélného půdorysu s poloválcovým závěrem s přístavkem a předsíní v průčelí. Lichoběžníkový štít přechází v nízkou zvoničku. Kaple je valeně sklenuta, mobiliář je novodobý.
    E.H. podle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech 4., Academia 1982, 16.12. 2013