Pozdně barokní kaple, od r. 1958 chráněnou nemovitou kulturní památkou ČR. Kaple byla kolem roku 2000 opravena a nově vysvěcena, v průčelí byly vytvořeny nové sluneční hodiny. Obdélnou kapli s oblým závěrem zdobí pilastry s plastikami hlaviček andílků, trojúhelníkový štít přechází přímo ve zvoničku.
Graficke pismenko Pozdně barokní kaple je od roku 1958 chráněnou nemovitou kulturní památkou ČR. Kaple byla někdy kolem roku 2000 opravena a nově vysvěcena, na průčelí kaple byly díky přispění autodopravce pana Helise zřízeny nové sluneční hodiny.

popis

Pozdně barokní obdélná kaple s oblým závěrem, boční stěny člení pilastry zdobené plastikami hlaviček andílků, závěr jen ploché pilastry. Okna jsou podélného tvaru, proložená na všech stranách segmentem. Hlavní průčelí je korunováno trojúhelníkovým štítem, který přechází ve zvoničku. Průčelí zdobí pilastry, hlavní portál je obdélný, zdobený římsou s koulemi. Loď je sklenuta plackou s dvěma pasy, závěr, uvnitř segmentový, je sklenut konchou s

E.H. podle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech 4., Academia 1982, 13.12. 2013

Litoměřice  (LT)