Někdejší konvent oblátů Panny Marie Neposkvrněné byl postaven v l. 1926-27. Patrně r. 1940 byl kvůli 2. světové válce konvent uzavřen a již nebyl znovu otevřen. Po válce zde byl dětský domov, později patřil Pionýrské organizaci ČSSR. Po celkové rekonstrukci slouží jako hotel a školící středisko.
Graficke pismenko Vesnice Teplá je místní částí města Třebenice. Leží něco přes 2 km na severozápad od Třebenic, v údolí potoka Modly. Po levé, východní straně údolí je vrch Košťál (481 m) se zříceninou hradu Košťálov.
František Kinař, 30.8. 2013

historie

Obec Teplá se prvně zmiňuje v historických pramenech roku 1543. Roku 1710 byl v obci objeven železitý pramen, jemuž byla připisována až zázračná léčivá síla. Teplá se brzy stala oblíbeným poutním místem. U pramene vznikly na určitou dobu malé lázně, nad pramenem byla postavena kaple Navštívení Panny Marie. V letech 1926 - 1927 byl v Teplé postaven konvent řádu oblátů Panny Marie Neposkvrněné - klášter Neposkvrněného početí Panny Marie s kaplí

Shocart turistické mapy 1:100 000

Turistické mapy Shocart 1:100 000, když 50 jsou moc podrobné.