Novogotický kostel sv. Václava s rokokovým zařízením z poloviny 18. století. K vybavení patří rokokové lavice a oltář s obrazem sv. Václava, dat. 1755 (sign. Georgius Mathias Walter). Celková oprava silně zchátralého kostela byla započata r. 2012. Oltář je v depozitáři (nutná rekonstrukce).
Graficke pismenko Keblice se nacházejí v okrese Litoměřice, cca 6 km jihovýchodně od Lovosic. Na návsi stojí novogotický kostel sv. Václava, mezi památkově chráněné objekty patří vesnické usedlosti čp. 7 a 57 s pozdně barokními štíty. Za obcí je kostel Církve československé husitské z poč. 20. stol.
František Kinař (doplněno redakcí podle http://monumnet.npu.cz a E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech 2, Academia Praha 1978), 30.8. 2013

historie

Novogotický kostel sv. Václava s rokokovým zařízením z poloviny 18. století stojí na návsi obce Keblice. V interiéru vyniká rokokový oltář z r. 1755 s obrazem sv. Václava, signovaný Georgius Mathias Walter - jedná se o jedno z mála dochovaných děl tohoto litoměřického malíře. Kostel postupně velmi zchátral, roku 2012 začala jeho celková rekonstrukce, která je prováděna postupně. Při opravě střechy bylo objeveno v makovici věžičky zinkové

E.H. podle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech 2, Academia Praha 1978; http://www.litomericko24.cz; http://www.dltm.cz, 9.12. 2013

popis

Novogotický jednolodní obdélný kostel s trojúhelníkovým štítem. Loď je plochostropá, vnitřní zařízení rokokové, hlavní oltář s obrazem sv. Václava pochází z poloviny 18. století, signován "Georgius Mathias Walter, Litomeritii Anno 1755".
    František Kinař - E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech 2, Academia Praha 1978, 30.8. 2013