Jednolodní obdélná kaple s trojbokým neodsazeným závěrem a s hranolovou věží před průčelím byla postavena roku 1847 (letopočet nad segmentově zakončeným vstupem ve věži). V 90. letech 20. století byla kaple opravena a nově vysvěcena. U kaple památník padlým v 1. sv. válce z roku 1928.
Graficke pismenko Obec Sedlec se nachází v okrese Litoměřice, cca 5 km od Libochovic a 7 km od Lovosic. Vedle kaple sv. Anděla Strážce z r. 1847 je památník padlým z 1. světové války, postavený r. 1928 (sochař J. Saic z Budyně).
František Kinař, 29.8. 2013

historie

Kaple z roku 1847 (letopočet je nad segmentově zakončeným vstupem ve věži). V 90. letech 20. století byla kaple opravena a nově vysvěcena.
    E.H. podle Emanuel Poche a kol.: Umělecké památky Čech 3., Academia 1980; http://www.sedlecpodhazmburkem.estranky.cz, 21.11. 2013

popis

Jednolodní obdélná kaple s trojbokým neodsazeným závěrem a s hranolovou věží před průčelím. V bočních stěnách jsou polokruhově zakončená okna. Nad segmentově zakončeným vstupem ve věži je letopočet 1847. Vnitřek kaple je plochostropý.
    Vedle kaple je památník padlým z 1. světové války, postavený r. 1928. Je dílem sochaře J. Saice z Budyně.