Moje místa 0
Barokní kaple byla údajně postavena r. 1718, presbytář byl přistavěn r. 1913. V závěru kněžiště je pilíř s kamenným sousoším Piety, dat. r. 1703. Průčelí zdobí volutový štít, v jehož nice je dřevěná socha Madony (práce lidového řezbáře, kolem r. 1800). Kříž u kaple byl vytvořen r. 1797.
Graficke pismenko Barokní kaple byla údajně postavena roku 1718, presbytář byl přistavěn roku 1913. Do závěru kněžiště je začleněn pilíř datovaný r. 1703, který nese kamenné sousoší Piety.
E.H. podle B. Samek a kol.: Umělecké památky Moravy a Slezska 1., Academia 1994, 21.11. 2013

popis

Drobná barokní plochostropá stavba s lodí obdélného půdorysu se zaoblenými rohy, s odsazeným, segmentově ukončeným presbytářem a s hranolovitým vstupním útvarem, nad nímž se zvedá dřevěná oplechovaná zvonice. Průčelí je završeno volutovým štítem, v jehož nice je dřevěná socha Madony s dítětem, která je dílem lidového řezbáře někdy z období kolem roku 1800 (dle gotické předlohy z pol. 14. stol.). Kříž u kaple s korpusem Krista a reliéfem sv.

E.H. podle B. Samek a spol.: Umělecké památky Moravy a Slezska 1., Academia 1994, 21.11. 2013