Moje místa 0
Kostel sv. Wolfganga byl postaven patrně v 3. čtvrtině 16. století; jistě ale před r. 1577 (datum na zvonu). V 18. nebo 19. století byla vestavěna hudební kruchta a byla přidána okna v lodi. Roku 1850 byla přistavěna předsíň. Od roku 1958 patří kostel mezi chráněné památky ČR.
kostel sv. Wolfganga
Graficke pismenko Obec Vikantice se prvně zmiňuje roku 1437. Kostel sv. Wolfganga byl postaven patrně v 3. čtvrtině 16. století; jistě ale před rokem 1577 (datum na zvonu). V 18. nebo 19. století byla vestavěna hudební kruchta a byla přidána okna v lodi. Roku 1850 byla přistavěna předsíň. Od roku 1958 patří kostel (vč. ohradní zdi) mezi chráněné památky ČR.
E.H. podle B. Samek a spol.: Umělecké památky Moravy a Slezska 1., Academia 1994, 15.11. 2013

popis

Kostel je neorientovanou jednolodní stavbou, s lodí obdélného půdorysu, s mírně odsazeným, trojboce ukončeným presbytářem. K severní straně presbytáře přiléhá čtyřboká sakristie. Kostel má hranolovou věž představenou v ose vstupního průčelí, hlavní vchod chrání předsíň. Na věži se zachovaly fragmenty renesančního sgrafitového armování (v prostoru půdy), ostatní fasády jsou hladké. Okna jsou s lomeným záklenkem, v lodi jsou navíc nepravidelně

E.H. podle B. Samek a kol.: Umělecké památky Moravy a Slezska 1., Academia 1994, 15.11. 2013