Moje místa 0
Kostel vznikl přestavbou staršího kostela, postaveného v Habarticích protestanty již v předbělohorské době (přesný rok není znám). Při rekatolizaci byl kostel zasvěcen Neposkvrněnému početí P. Marie a r. 1842 byl výrazně přestavěn a rozšířen. U kostela je hřbitov, celý areál je obehnán ohradní zdí.
Graficke pismenko Habartice se prvně zmiňují roku 1351 při zřizování litomyšlského biskupství. Kostel v Habarticích byl postaven protestanty již v předbělohorské době (přesný rok výstavby kostela není znám); snad na přelomu 16. a 17. století. Při rekatolizaci byl zasvěcen Neposkvrněnému početí Panny Marie. Roku 1842 byl kostel výrazně přestavěn a rozšířen. U kostela je hřbitov, celý areál je obehnán ohradní zdí.