Moje místa 0
Barokní kostel nahradil v obci dřevěný kostel, postavený zřejmě v 2. pol. 16. stol. Nový kostel byl postaven v l. 1722-32 za fin. přispění knížete Josefa Jana Adama z Lichtenštejna. Ve 3. čtvrt. 18. stol. byla postavena zvonice a zřejmě i předsíň, r. 1802 sakristie. Od r. 1958 chráněnou památkou ČR.
Graficke pismenko Obec se prvně zmiňuje roku 1351. V obci prý stával kostelík již ve 14. století, který zřejmě v 2. polovině 16. století nahradil dřevěný kostel, postavený protestanty. Na místě dřevěného kostela byl postaven v letech 1722 - 1732 zděný barokní kostel sv. Jana Křtitele, kostel byl postaven na popud (a za finančního přispění) knížete Josefa Jana Adama z Lichtenštejna. Ve 3. čtvrtině 18. století byla postavena zvonice a zřejmě i předsíň, roku 1802 byla přistavěna sakristie.
Kostel patří od r. 1958 mezi chráněné památky ČR, vč. ohradní zdi se vstupem, jejíž součástí jsou rohové válcové kaple.
E.H. podle B. Samek a kol.: Umělecké památky Moravy a Slezska 1., Academia 1994; http://monumnet.npu.cz; http://cs.wikipedia.org; http://www.bohdikov.cz, 15.11. 2013

popis

Kostel je orientovanou jednolodní podélnou sálovou stavbou obdélného půdorysu. Konkávně vykrojená nároží oddělují presbytář na jedné straně a vstupní útvar obdélného půdorysu, nad kterým je nadstavěna věž (zvonice), na straně druhé. Na severovýchodní straně je přistavěna čtyřboká sakristie, v ose západního průčelí je předsíň, chránící hlavní vstup do kostela. Kostelní areál s hřbitovem je obehnán ohradní zdí s válcovými kaplemi v západních

E.H. podle B. Samek a kol.: Umělecké památky Moravy a Slezska 1., Academia 1994, 15.11. 2013