Židovský hřbitov, situovaný severně od obce Přestavlky, byl založen snad r. 1844. Je zde přibližně 70 náhrobků, roztroušených na ploše 1518 m2. Hřbitov ohrazuje kamenná zeď. Nejstarší náhrobky jsou z pol. 19. století, nejmladší z první třetiny 20. stol. Přístup na hřbitov je volný.
Židovský hřbitov se nachází asi 600 m severně od obce v polích nalevo od silnice č. 355. Z té k němu vede polní cesta - vzdálenost cca 400 m. Vjezdu však zabraňuje uzamčená závora, autem se sem tedy nedostanete. Díky poničené hřbitovní zdi je přístup na hřbitov zcela volný.
Rodochrozit, 20.7. 2013

historie

Židovské osídlení v Přestavlcích je doloženo od počátku 18. století. Židovský hřbitov u obce byl založen snad roku 1844. Jeho celková plocha je 1 518 m2, nejstarší náhrobky jsou z poloviny 19. století, nejmladší z první třetiny 20. století. Na hřbitově se zachovalo přibližně 70 náhrobků, z nichž většina je povalená, rozbitá či poničená. Okolo hřbitova je kamenná zeď, značně poničená. Ve vchodové části se zdá, že ji někdo začal opravovat.
    Rodochrozit (Židovské památky Čech, B. Rozkošná a P. Jakubec, ERA Group Brno 2004), 20.7. 2013