Hodnotná barokní pískovcová v obvyklé podobě stojícího římského vojáka Floriána v přilbici, v pravé ruce rozvinutý praporec a v levé vědro socha z 1. poloviny 18. století stojí v parčíku ve Vrahovicích. Autor neznámý. Od r. 1958 je socha chráněnou kulturní památkou ČR.
Graficke pismenko Ve Vrahovicích (Trpínkách) stojí v parčíku pískovcová socha sv Floriána. Jedná se o barokní dílo neznámého autora, patrně z roku 1742. Socha byla opravována v letech 1808, 1936 a 1990. Světec je osazen na hranolovitém podstavci, na kterém je umístěn chronogram. Samotná socha je v klasickém stylu - v téměř životní velikosti stojící římský voják Florián v přilbici, v pravé ruce rozvinutý praporec a v levé vědro, které hasí dům umístěn u jeho levé nohy. Socha je chráněnou kulturní památkou od roku 1958. Jistou zajímavostí je skutečnost, že asi 50 m od sochy je zdejší požární zbrojnice. Místní hasičský sbor vznikl již v roce 1892 ...
Ivo Rozehnal - Použité zdroje - Soupis nemovitých kult.památek okr. PV 2012, web hasicivrahovice.estranky.cz a web catholica, 15.7. 2013