Drobná obdélná kaple s polygonálním závěrem v lidovém stylu stojící při místním hřbitově v Čehovicích pochází z 2. pol. 19. století. V kapli byla původně cenná polychromovaná socha sv. Jana Nepomuckého, ta je v současnosti deponována a vnitřní prostor je prázdný.
© Ivo Rozehnal, 07/2013
Graficke pismenko Kaplička sv. Jana Nepomuckého se nachází v Čehovicích, při venkovní zdi místního hřbitova. Jedná se o stavbu v lidovém stylu z 2. poloviny 19. století. Uvnitř kaple stávala cenná polychromovaná socha sv. Jana Nepomuckého, v kanovnickém rouchu s biretem, krucifixem a palmovou ratolestí z 19. století. Ta je v současnosti deponována, takže vnitřní prostor zůstal prázdný a není nijak vyzdoben. Samotná kaple je obdélného půdorysu s polygonálním závěrem. V levé části se nachází kruhové okno, které míří do prostoru hřbitova. Od 12.4.2001 je kaple chráněnou kulturní památkou.
Ivo Rozehnal - Soupis nemovitých kult.památek okr. PV 2012, 7.7. 2013