Moje místa 0
Kostel sv. Josefa byl vystavěn r. 1927. Po roce 1969, v období osídlení obce Kozlov příslušníky sovětské armády, kostel velmi zchátral. Po roce 2000 byl opraven.
Kostel sv. Josefa v Kozlově (vojenský prostor Libavá)
© Pavel Vítek 06/2013
Graficke pismenko Osada Kozlov se nacházela do konce r. 2015 ve vojenském újezdu Libavá, z něhož byla vyčleněna. Kozlov, který má od r. 2016 status samostatné obce, leží nyní na hranici vojenského prostoru u silnice vedoucí z Velkého Újezdu do Potštátu a Oder. Nachází se pod Oderskými vrchy, poblíž pramení řeka Odra.

turistické

K vesnici Kozlov je možné dojít po červené turistické trase, vedoucí od obce Staměřice či Dolní Újezd, nebo po zelené (která se napojuje na červenou) z obce Podhoří. Z Uhřínova je možné jít po modré turistické značce, která se napojuje na žlutou na rozcestí "Uhřínov-rozc," a dále na rozcestí "V Pekle-hájovna" na zelenou turistickou značku.

historie

První písemné zprávy o obci pocházejí z r. 1324. Kostel sv. Josefa byl postaven v roce 1927. Obec Kozlov byla po roce 1968 osídlena příslušníky sovětské armády, kostel v této době velmi zchátral. Po roce 2000 byl opraven, hlavní zásluhu na tom měl kněz Jaroslav Machač. Filiální kostel spadá pod farnost Velký Újezd. Mše svatá zde bývá sloužena 2x ročně.
    Pavel Vítek (doplněno redakcí), 30.6. 2013