kaple sv. Magdaleny

myslivna Majdaléna
Původně poutní kaple sv. Magdaleny, uváděná 1629. Ta byla radikálně přestavena, podle jiných pramenů zbourána, a na jejím místě byla 1768 postavena kaple nová. Již roku 1786 však byla zrušena a odsvěcena. Roku 1807 byla upravena na myslivnu. Často zde pobýval básník Otokar Březina.
© Milan Caha 06/2013
Graficke pismenko Původně poutní kaple sv. Magdaleny, uváděná roku 1629. Kaple byla podle některých pramenů radikálně přestavena, podle jiných zbourána a na jejím místě byla v roce 1768 postavena kaple nová. Již roku 1786 však byla tato nová kaple zrušena a odsvěcena. V roce 1807 ji nechal telčský rod Podstatzkých upravit na myslivnu. Hájovna si zachovala vnější podobu, takže původní účel budovy je na první pohled zřejmý. V hájovně často pobýval básník Otokar Březina.

Jihlava  (JI)
    Krasonice