© Milan Caha 06/2013
Graficke pismenko Nový židovský hřbitov byl založen roku 1870 a je stále využíván k pohřbívání. Najdeme na něm náhrobky s hebrejskými, německými a českými nápisy od doby založení až z počátku 21. století. Bylo na něj též přeneseno cca 80 barokních a klasicistních náhrobků ze starého hřbitova devastovaného nacisty. Obřadní síň je rekonstruovaná, jsou v ní umístěny desky se jmény obětí holocaustu z Uherského Brodu a okolí. Hřbitov je obehnán vysokou zdí, brána je zamčená, klíče jsou k zapůjčení v Turistickém informačním centru na náměstí.