Moje místa 0
Židovský hřbitov v Telči byl zřízen v letech 1879-1880 (starší hřbitov zanikl beze stopy). Na ploše 2800 m2 (z větší části nezaplněné), ohrazené vysokou zdí, se zachovalo cca 200 moderních náhrobků s hebrejskými, německými i českými nápisy. Obřadní síň je užívána Církví adventistů sedmého dne.
© Milan Caha 05/2013
Graficke pismenko Hřbitov židovské obce v Telči byl zřízen v letech 1879 – 1880 (starší hřbitov zanikl beze stopy). Do té doby užívali Židé z Telče a dalších okolních menších židovských komunit lesní hřbitov u Velkého Pečína. Hřbitov o rozloze 2800 m2 (z větší části nezaplněné hroby) je ohrazený vysokou zdí. Na ploše se zachovalo cca 200 moderních náhrobků s hebrejskými, německými i českými nápisy. Za 2. světové války i po ní byl hřbitov opakovaně devastován, dnes je nepřístupný a bývá otevřen jen výjimečně. Obřadní síň je využívána k bohoslužbám Církve adventistů sedmého dne.