Pozdně románský kostel byl postaven zřejmě ve 13. století. V 18. století byl barokně upraven – byla přistavěna sakristie a věž, zvětšena okna, proražen západní vstup. R. 1958 byl zapsán mezi chráněné památky ČR. Fasáda je z roku 1982. Filiální kostel spadá pod Římskokatolickou farnost Lesnice.
Graficke pismenko V jádru pozdně románský kostel byl postaven zřejmě ve 13. století. V 18. století (před r. 1751?) byl barokně upraven – byla přistavěna sakristie a věž, některá okna byla zvětšena a byl proražen nový vstup na západní straně. Roku 1958 byl kostel zapsán mezi chráněné památky ČR. Fasáda je z roku 1982. Filiální kostel spadá pod římskokatolickou farnost Lesnice.
E.H. podle Umělecké památky Moravy a Slezska 1., Bohumil Samek, Academia 1994; http://cs.wikipedia.org, 3.6. 2013

popis

Orientovaná podélná jednolodní stavba, s kněžištěm uzavřeným apsidou. K severní zdi kněžiště přiléhá čtyřboká sakristie, v západním průčelí kostela navazuje v ose hranolová věž. Hlavní vstup do kostela vede podvěžím, zaklenutým valeně s výsečemi. Boční vstup je v jižní zdi lodi, okna jsou polokruhově či segmentově zakončená, v kněžišti s oboustranně či ven rozevřenou špaletou. Kněžiště je zaklenuto valeně s konchou, v severní zdi s půlkruhově

E.H. podle Umělecké památky Moravy a Slezska 1., Bohumil Samek, Academia 1994, 3.6. 2013