Severní tvrziště v Mříčné leží SV od koupaliště. Tvoří ho až dva metry vysoký vejčitý pahorek na severní straně oddělen mokřinatým příkopem, na jihu údolíčkem potoka. První zmínka o vladycích z Mříčné je z r. 1356. Kolem r. 1476 je ves připojena k panství Jilemnice a tvrze nedlouho poté zanikají.
Graficke pismenko První zmínka o vladycích z Mříčné je z roku 1356. V první třetině 15. století se Mříčná stává majetkem Šťastných z Valdštejna. Kolem roku 1476 je ves připojena k panství Jilemnice a obě tvrze pravděpodobně nedlouho poté zpustly.
Petr Nožička, čerpáno z:Kol. autorů: Encyklopedie českých tvrzí II, Argo 2000, 23.6. 2013

popis

V Mříčné jsou dvě tvrziště, severní tvrziště SV od koupaliště tvoří až dva metry vysoký vejčitý pahorek na severní straně oddělen mokřinatým příkopem, na jihu údolíčkem potoka. Druhé leží přibližně 0,5 km jihovýchodně od kostela, v místě čp. 126.