Nádraží bylo postaveno r. 1930 (arch. Karel Dvořák, výzdoba slováckými motivy Růžena Falešníková). Silně zchátralé nádraží prošlo r. 2004 celkovou rekonstrukcí (titul města Stavba roku 2004). R. 2011 vyhlášeno Nejkrásnějším vlakovým nádražím v soutěži sdružení Asociace Entente Florale CZ – Souznění.
Nádraží z ulice
Nádraží je situováno 5 minut chůze od historického centra města.
19.3. 2013

historie

Budova nádraží v Uherském Hradišti byla postavena roku 1930 podle návrhu architekta Karla Dvořáka, výzdobu slováckými motivy vytvořila lidová umělkyně Růžena Falešníková z Tasova. Nádraží časem značně zchátralo. Roku 2004 prošlo celkovou rekonstrukcí (městem oceněna titulem Stavba roku 2004). Roku 2011 se stalo vítězem soutěže o nejkrásnější vlakové nádraží, kterou pořádá pravidelně sdružení Asociace Entente Florale CZ – Souznění (soutěže se