Drobná bezslohová kaple zasvěcená Panně Marii byla na ostrohu z dvojslídné žuly nad cestou na Landštejn postavena v 19. století. Traduje se, že ji nechal postavit revírní jako poděkování za uzdravení manželky. Kaple je volně přístupná, interiér je vyzdoben soškou Panny Marie a novodobými obrázky.
© Milan Caha 04/2012
Graficke pismenko Drobná, leč malebná kaple zasvěcená Panně Marii byla postavena v 19. století. Traduje se, že ji nechal postavit místní revírní jako poděkování za uzdravení manželky. Kaple je volně přístupná, interiér je vyzdoben soškou Panny Marie a novodobými svatými obrázky. Stojí na ostrohu z místní dvojslídné žuly nad silnicí ze Starého Města na Landštejn. V její blízkosti bývala údajně předsunutá bašta, chránící přístup k Landštejnu.
Milan Caha (dle různých zdrojů), 27.2. 2013