Malý židovský hřbitov neznámého stáří vznikl za obcí Turany, dnes je částečně obklopen zástavbou. Od druhé světové války chátral a rekonstrukcí prošel až na počátku 21. století. Má rozměry cca 20 x 40 metrů, po obvodu je ohrazený zdí. Zachovalo se na něm jen několik novodobých náhrobních kamenů.
© Milan Caha 08/2012
Graficke pismenko Malý židovský hřbitov neznámého stáří vznikl za obcí Turany, dnes je částečně obklopen zástavbou. Od druhé světové války chátral a rekonstrukcí prošel až na počátku 21. století. Dnes je v relativně dobrém stavu, plocha hřbitova je čas od času udržovaná. Má rozměry cca 20 x 40 metrů, po celém obvodu je ohrazený zdí. Zachovalo se na něm jen několik novodobých náhrobních kamenů, některé jsou vztyčené, některé leží povalené. Je uzavřený, nahlédnout lze přes branku a nízkou zeď.

Slovenská republika, turisické mapy 1:50 000, VKÚ Harmanec
    židovské památky