Barokní jednolodní kostel z l. 1681–83 má hranolovou věž v záp. průčelí, pravoúhlý závěr se sakristií a oratoří po stranách. Neoslohově opraven v l. 1869–70. Oltář barokní rámový (1717), kazatelna z pol. 18. stol., cínová křtitelnice (1591), varhany (1766). U kostela barokní fara z 2. pol.17. stol.
kostel od východu
Graficke pismenko Raně barokní kostel Stětí sv. Jana Křtitele byl postaven v letech 1681–1683, v letech 1869–1870 byl pseudoslohově opraven. Vnitřní zařízení kostela je barokní a rokokové. U kostela stojí barokní fara z 2. poloviny 17. století.
E.H. podle Umělecké památky Čech 3., Emanuel Poche a kol., Academia 1980, 29.1. 2013

popis

Kostel je neorientovaný, jednolodní, obdélný, s pravoúhlým presbytářem, který má po stranách obdélnou sakristii a oratoř, s hranolovou věží nad západním průčelím. Průčelí člení niky se sochami krucifixu (r. 1870), Panny Marie a sv. Jana Evangelisty (z r. 1876) od kameníka Hartmanna z Olešnice. Presbytář je sklenut křížově, loď je sklenuta třemi poli valené klenby do pásů. Oratoř byla empírově upravena r. 1847. Pod kruchtou je čtvercová kaple

Rodochrozit, E.H. podle Umělecké památky Čech 3., Emanuel Poche a kol., Academia 1980, 27.1. 2013

Rychnov nad Kněžnou  (RK)