Raně barokní kostel sv. Michaela archanděla v Borohrádku postaven v letech 1669–1673. Hlavní oltář z r. 1752, kamenná křtitelnice z r. 1556, vnitřní zařízení z 18. stol. V kostelní zdi náhrobníky z let1625 a 1629. V blízkosti kostela dřevěná zvonice. Na hřbitově novogotická hrobka Lützowů.
kostel od jihu
Graficke pismenko V letech 1669–1673 byl v raně barokním stylu byl postaven kostel sv. Michaela Archanděla v městečku Borohrádek. Kostel má cennou freskovou výzdobu a barokní a rokokové zařízení. Kamenná křtitelnice je z roku 1556. Hlavní oltář pochází z roku 1752. Na tabernáklu gotický deskový obraz Panny Marie s děťátkem datovaný na rubu A.D.1440 a darovaný sem r. 1715 hrabětem Norbertem Leopoldem Libštejnským z Kolovrat. Na jeho místě se dnes nachází kopie, neboť originál byl ukraden.
V kostelní zdi jsou zazděny náhrobníky z let 1625 a 1629. Na přilehlém hřbitově se nachází historická dřevěná zvonice. Za vidění zde stojí i novogotická hrobka Lützowů z konce 19. století.
Přímo naproti kostelu stojí starobylá fara a sousoší Nejsvětější Trojice.
Rodochrozit - podle Uměleckých památek Čech E.Pocheho, 20.1. 2013