Hrady.cz
Barokní kaple, postavená po roce 1680 majitelem zdejšího panství, J. K. Globitzem. Byla vystavěna jako poděkování za odvrácení morové rány z roku 1680, která se Veselí vyhnula. V interiéru je oltář z roku 1800 s obrazy sv. Rocha, Šebestiána a Rozálie. Mramorový kříž před kaplí je z roku 1891.
© Milan Caha 10/2012
Graficke pismenko Barokní kapli dal po roce 1680 (údaje o roce založení se v různých zdrojích liší) postavit majitel panství, J. K. Globitz. Je zasvěcena sv. Rochovi, ochránci před morem. Byla vystavěna jako poděkování za odvrácení morové rány, která v roce 1680 ohrožovala okolí, Novému Veselí se ale vyhnula. V interiéru je oltář z roku 1800, znázorňující vedle sv. Rocha i další ochránce proti moru – sv. Šebestiána a sv. Rozálii. Mramorový kříž před kaplí je z roku 1891.