Farní kostel, původně zasvěcený Panně Marii, byl ve Velkých Němčicích od pol. 13. stol. R. 1605 a za třicetileté války byl starý kostel spálen a téměř zbořen. Znovu postaven a vysvěcen byl roku 1652. Věž byla upravena r. 1873. R. 1672 byly vybudovány dva boční oltáře. Hlavní oltář je z r. 1895.
© Milan Caha 09/2012
Graficke pismenko Farní kostel, původně zasvěcený Panně Marii, byl ve Velkých Němčicích od poloviny 13. století. Románská stavba byla v 15. století přestavěna goticky. První písemná zpráva o kostele je ale až z roku 1392. Roku 1605 a znovu za třicetileté války byl starý kostel spálen a téměř zbořen. Z gotické stavby zůstaly jen obvodové zdi presbytáře s vnějšími opěráky a částmi zazděných gotických oken. Kostel byl znovu postaven a vysvěcen roku 1652. Věž byla upravena roku 1873. Roku 1672 byly vybudovány dva boční oltáře – první zasvěcený sv. Vítu a druhý sv. Šebastianu a sv. Rochu, Bolestné Panně Marii a sv. Augustinu. Hlavní oltář pochází z roku 1895.